GENIUS ROCK VR

Projekat GENIUS ROCK nastao je kao simbioza rokenrol kulture i novih digitalnih tehnologija, kao što je VR (Virtual Reality). Na temeljima publikacije Ilustrovani rokenrol vodič Davida Vartabedijana, napravili smo po mnogo čemu jedinstvenu igru u kojoj svaki igrač može da nauči nešto o rokenrol pokretu, bez obzira na godine, a ujedno i iskusi VR tehnologiju. Sa druge strane, učenje kroz igru sprovodimo i pomoću tradicionalnih, opipljivih igara koje pomažu jačanju koncentracije i razvoju motoričkih veština. Osim što se kroz radionice na specifičan način borimo protiv postojećeg sunovrata kulture, ukazujemo i na važnost podizanja ekološke svesti kod dece školskog uzrasta.

Idejni tvorac, koordinator projekta i glavni predavač na radionicama je Miloš Dimitrijević, jedan od osnivača RocHoir kids i direktor marketinga, a gostujući predavači su rok-novinar David Vartabedijan i profesor biologije Dejan Bošković.

GENIUS ROCK ideja je realizovana zahvaljujući podršci Ministarstva omladine i sporta i Elektroprivrede Srbije. Saradnici na projektu, koji su pomogli da se svaka naša zamisao ostvari, su preduzeće za dizajnerske delatnosti BOM Solutions iz Novog Sada i autor Ilustrovanog rokenrol vodiča, David Vartabedijan.

U prvoj fazi projekta radionice su sprovedene u beogradskim osnovnim školama koje se nalaze na teritoriji opštine Rakovica.

Pomoć u realizaciji radionica pružaju: Lazar Petrović, Đorđe Đuković, Lucija Kecić, Milica Mihajlović, Adrijana Nikić i Milijana Bjelica.