GENIUS ROCK VR

Пројекат GENIUS ROCK настао је као симбиоза рокенрол културе и нових дигиталних технологија, кaо што је VR (Virtual Reality). На темељима публикације Илустровани рокенрол водич Давида Вартабедијана, направили смо по много чему јединствену игру у којој сваки играч може да научи нешто о рокенрол покрету, без обзира на године, а уједно и искуси VR технологију. Са друге стране, учење кроз игру спроводимо и помоћу традиционалних, опипљивих игара које помажу јачању концентрације и развоју моторичких вештина. Осим што се кроз радионице на специфичан начин боримо против постојећег суноврата културе, указујемо и на важност подизања еколошке свести код деце школског узраста.

Идејни творац, координатор пројекта и главни предавач на радионицама је Милош Димитријевић, један од оснивача RocHoir kids и директор маркетинга, а гостујући предавачи су рок-новинар Давид Вартабедијан и професор биологије Дејан Бошковић.

GENIUS ROCK идеја је реализована захваљујући подршци Министарства омладине и спорта и Електропривреде Србије. Сарадници на пројекту, који су помогли да се свака наша замисао оствари, су предузеће за дизајнерске делатности BOM Solutions из Новог Сада и аутор Илустрованог рокенрол водича, Давид Вартабедијан.

У првој фази пројекта радионице су спроведене у београдским основним школама које се налазе на територији општине Раковица.

Помоћ у реализацији радионица пружају: Лазар Петровић, Ђорђе Ђуковић, Луција Кецић, Милица Михајловић, Адријана Никић и Милијана Бјелица.