Šumadija blues

11. July 2021.
THANK YOU to all of you who are reading this and who have been supporting us from the very start! Our new cover video is finally here. ... Read more

Knight’s rock

20. January 2021.
Here's our NEW VIDEO and new cover, which is also the 3rd single from our upcoming album! 2021, let's go! RockHoir is love! ... Read more

Battle for Košutnjak

12. July 2020.
Many of our older crew signed the petition against destroying one part of Košutnjak’s forests. ... Read more

O NAMA

RocHoir je nastao iz potrebe da se današnjem detetu predškolskog i školskog uzrasta pruži mogućnost izbora. Dakle, naš cilj je izbor, a naša misija i društvena odgovornost je da taj izbor učinimo mogućim. Mi smo neophodan odgovor današnjem društvu u kojem preovlađuje iskrivljena slika muzičkih, moralnih i socijalnih vrednosti.

Naziv RocHoir proistekao je iz igre engleskih reči ROCK & CHOIR (rok muzika i hor). Spajanjem ova dva vida muzičkog izražavanja objedinjujemo različite muzičke i kulturološke vrednosti, u cilju promovisanja rok kulture koja je zasnovana na filozofiji bunta i kritičkog mišljenja. Pevanje jeste osnova našeg ROK HORA, ali bavimo se i edukacijom novih generacija o popularnoj svetskoj kulturi kroz brojne radionice i druge edukativne audio-vizuelne sadržaje.

ISTORIJAT

Ideja za stvaranje prvog srpskog dečjeg rok hora zapravo je rođena u jednoj beogradskoj osnovnoj školi. Naime, školski hor OŠ “Ivo Andrić” nastupao je pod dirigentskom palicom nastavnice Jovane Obradović povodom jubilarne godišnjice te škole. Taj nastup propraćen je neverovatnom medijskom pažnjom zbog načina izvođenja i izbora repertoara. Nisu o tome govorili samo domaći mediji (Rock radio, Nocturne Magazine, TV Prva i brojne digitalne novine), već i strani internet portali sa svih krajeva sveta – od Brazila i SAD, preko Nemačke, Španije, Poljske… do Japana. Pisali su o fenomenu školskog hora koji izvodi numere poznatih rok/metal sastava, a neretko su ova izvođenja ocenili kao izuzetan podvig. Nastupima su bili zaintrigirani čak i najveći hevi metal portali kao što su Metal Hammer, Metal Injection i Metal sucks, a svetski poznat metal sastav MANOWAR čak je na svojoj zvaničnoj fejsbuk stranici objavio snimak horskog izvođenja njihove kompozicije “Heart of steel”. Usledili su brojni pozivi za gostovanja – Rok radio na Sajmu medija i komunikacije, svečano otvaranje Sajma sporta, međunarodni ekološki i naučni skupovi, kao saradnja sa afirmisanim domaćim bendovima Samostalni referenti i Ničim izazvan.

Dirigent hora Jovana Obradović, podstaknuta svim tim, zajedno sa Milošem Dimitrijevićem okupila je grupu izuzetno mladih i talentovanih muzičara koji su podržali njenu ideju i prihvatili da budu deo RocHoir misije.

RocHoir je u prvih godinu dana postojanja imao prilike da nastupa na nekoliko festivala širom Srbije. Brojne manifestacije i konferencije uputile su pozive za nastupe, a sam Grad Beograd javno je izrazio svoju zahvalnost horu na zalaganju za promociju kulture, obrazovanja, ekološke svesti i humanosti. Ostvarena je saradnja sa velikim regionalnim imenima rok muzike, a mnogi značajni bendovi i pojedinci podržavaju našu ideju.

Javnim nastupima i novim vidicima zajedno stvaramo NOVI SVET!