Šumadija blues

11. July 2021.
THANK YOU to all of you who are reading this and who have been supporting us from the very start! Our new cover video is finally here. ... Read more

Knight’s rock

20. January 2021.
Here's our NEW VIDEO and new cover, which is also the 3rd single from our upcoming album! 2021, let's go! RockHoir is love! ... Read more

Battle for Košutnjak

12. July 2020.
Many of our older crew signed the petition against destroying one part of Košutnjak’s forests. ... Read more

О НАМА

RocHoir је настао из потребе да се данашњем детету предшколског и школског узраста пружи могућност избора. Дакле, наш циљ је избор, а наша мисија и друштвена одговорност је да тај избор учинимо могућим. Ми смо неопходан одговор данашњем друштву у којем преовлађује искривљена слика музичких, моралних и социјалних вредности.

Назив RocHoir проистекао је из игре енглеских речи ROCK & CHOIR (рок музика и хор). Спајањем ова два вида музичког изражавања обједињујемо различите музичке и културолошке вредности, у циљу промовисања рок културе која је заснована на филозофији бунта и критичког мишљења. Певање јесте основа нашег РОК ХОРА, али бавимо се и едукацијом нових генерација о популарној светској култури кроз бројне радионице и друге едукативне аудио-визуелне садржаје.

ИСТОРИЈАТ

Идеја за стварање првог српског дечјег рок хора заправо је рођена у једној београдској основној школи. Наиме, школски хор ОШ “Иво Андрић” наступао је под диригентском палицом наставнице Јоване Обрадовић поводом јубиларне годишњице те школе. Тај наступ пропраћен је невероватном медијском пажњом због начина извођења и избора репертоара. Нису о томе говорили само домаћи медији (Rock radio, Nocturne Magazine, ТВ Прва и бројне дигиталне новине), већ и страни интернет портали са свих крајева света – од Бразила и САД, преко Немачке, Шпаније, Пољске… до Јапана. Писали су о феномену школског хора који изводи нумере познатих рок/метал састава, а неретко су ова извођења оценили као изузетан подвиг. Наступима су били заинтригирани чак и највећи хеви метал портали као што су Metal Hammer, Metal Injection и Metal sucks, a светски познат метал састав MANOWAR чак је на својој званичној фејсбук страници објавио снимак хорског извођења њихове композиције “Heart of steel”. Уследили су бројни позиви за гостовања – Рок радио на Сајму медија и комуникације, свечано отварање Сајма спорта, међународни еколошки и научни скупови, као сарадња са афирмисаним домаћим бендовима Самостални референти и Ничим изазван.

Диригент хора Јована Обрадовић, подстакнута свим тим, заједно са Милошем Димитријевићем окупила је групу изузетно младих и талентованих музичара који су подржали њену идеју и прихватили да буду део RocHoir мисијe.

RocHoir је у првих годину дана постојања имао прилике да наступа на неколико фестивала широм Србије. Бројне манифестације и конференције упутиле су позиве за наступе, а сам Град Београд јавно је изразио своју захвалност хору на залагању за промоцију културе, образовања, еколошке свести и хуманости. Остварена је сарадња са великим регионалним именима рок музике, а многи значајни бендови и појединци подржавају нашу идеју.

Јавним наступима и новим видицима заједно стварамо НОВИ СВЕТ!